VÄLKOMMEN  -  FÖRETAGSREGISTER  -  KONTAKT  -  LÄNKAR
Välkommen till Islandshästföretagarna och säg hej till vår bästa vän – islandshästen.


Islandshästföretagarna består av små och stora företag som har islandshästen som sin bärande affärsidé, en del jobbar med hästar på heltid, andra på deltid. Närmare 400 islandshästföretag finns i vårt register, uppdelat i sex geografiska områden. Personerna bakom företagen är i de flesta fall medlemmar i Svenska Islandshästförbundet (SIF). Vissa av företagen på denna sida hittar du också under SIFs egen lista för auktoriserade företag eller utbildade ridinstruktörer/hästtränare.

Islandshästen i Sverige
Islandshästens popularitet har gått från att vara en udda hästras i marginalen på 80-talet till Sveriges näststörsta hästras i antalet räknat, efter svensk varmblodigt ridhäst. Tusentals människor rider islandshäst regelbundet. Idag finns det närmare 30 000 hästar i Sverige.

På denna sida kan du hitta just din ingång till mötet med en islandshäst, oavsett om du är nybörjare och vill börja rida eller om du är en van ryttare som letar efter något alldeles specifikt.

Nätverket/hemsidan Islandshästföretagarna grundades under ett fortbildningsprojekt för hästföretagare i samverkan med Jordbruksverket för flera år sedan. På denna sida finns ett företagarregister och information som kan vara av nytta för såväl kund som företagare. Men uppdaterad information, tips om aktiviteter för hästföretagare mm sker idag enbart via Facebookgruppen Islandshästföretagarna. Välkommen att gå med i den!
 
Region 1 Övre och mellersta Norrland:
Län: Västerbotten, Norrbotten, Jämtland och Västernorrland

Region 2 Norra Mellansverige:
Län: Gävleborg, Dalarna och Värmland

Region 3 Stockholm:
Län: Stockholms län
 
Region 4 Östra Mellansverige:
Län: Örebro, Östergötland, Uppsala, Södermanland och Västmanland

Region 5 Västsverige:
Län: Västra Götaland och Halland

Region 6 Sydsverige, Småland & öarna:
Län: Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Gotland, Blekinge och Skåne


 
 
 
Islandshästföretagarna - ett nätverk för företagare med islandshästen som bärande affärsidé
SIF's kansli, Ridsportens Hus, 734 94 Strömsholm
Kontakt Islandshästföretagarna: info@islandshastforetagarna.se